31-01-06

Haastig

Haastig kwam hij thuis, in één beweging de sleutel in de brievenbus, post eruit, deurtje dicht, lift reeds geroepen. Een routineklus dat thuiskomen, de handelingen volgen elkaar in een snel tempo op, iedere dag opnieuw dezelfde handelingen in dezelfde volgorde. Uurwerk uit, schoenen uit, laptop op on. Sportavond, al is hij geen man van vaste gewoontes, zo lijkt het er op. Omkleden, ach neen, nog snel een douche, deze morgen blijbaar te weinig tijd, loopt er als verwaarloosd bij, althans zo voelt hij zich.

Tussendoor vlug een snelle hap, honger heeft hij niet maar dat kan nog komen denkt hij bij zichzelf. Het warme water voelt heerlijk aan op zijn gezicht, het schuim is zacht, voelt en ruikt verfrissend. Het nieuwe scheermesje laat de harde haartjes van zijn rosse stoppelbaard knakken onder hun vlijmscherpe randjes, snel maar beheersd zijn zijn handelingen, in een mum van tijd staat hij zich, zijn werk, te bewonderen in de spiegel. graag zien begint bij jezelf, flitst het door zijn hoofd.

Hij is een gelukkig man!

Op weg naar de sport, bemerkt hij dat het warm is, althans in vergelijking met vorige week. Zijn gedachtengang vloeit snel van het ene verhaal in het andere, alsof er gepraat wordt, over koetjes en kalfjes.

Ze zijn al begonnen, al is dit niet erg, hij groet iedereen en voegt zich bij een speelveld, dezelfde mensen als vorige week, want ook toen was het gezellig, al snel blijkt dat het ook nu even plezant zal zijn, is er trend gezet? Is ze dan opengebloeid? Komt ze uiteindelijk toch los? zo lijkt het althans, hoe zou dit nu komen? is er iets veranderd, iets gebeurd? zijn hersenen doen overuren, maar hij geniet van het moment.

Het valt hem telkens op hoe mooi ze wel is, en nu ze ook nog eens blijkt spontaan en vriendelijk te zijn, zonder dat het "gespeeld" overkomt, is ze nog mooier.

Ze beweegt sierlijk over het veld, lenig en beheersd, ze maakt grapjes waarbij ze haar stralend witte tanden laat zien, het doet hem aan flirten denken al is hij niet zeker of het wel zo is. Het spel is spannend en er wordt goed gespeeld, iedereen lijkt in zijn goede doen. De verliezer trakteert, de cafetaria is nog open en daar maken we gretig gebruik van, hij neemt plaats recht tegenover haar, het valt hem nu nog meer op hoe verzorgd haar uiterlijk wel is, zonder onnaturel over te komen, alles past bij elkaar, haar kleding is met de grootste zorg uitgekozen. Al ben ik niet aan roze, haar mooie blonde haren lijken nog mooier te zijn in nabijheid van die zachte kleur. Ze opent haar truitje, zodat je net haar kanten lingerie kan zien, exact dezelfde kleur. Weer krijgt hij de indruk dat ze met hem aan het flirten is, al moet hij toegeven dat het dan wel op een zeer subtiele manier gebeurd. De nuance is zo klein, dat je nauwelijks het verschil kan merken tussen haar natuurlijke bewegingen en eventueel bewust flirtgedrag.

Zijn avond is alvast geslaagd, hopelijk de hare ook, durft hij stillletjes te hopen.

 

 

 

23:32 Gepost door Ome Peetie | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

blij ik ben blij voor jou dat je dit weer kan voelen..
geniet ervan en ik hoop ook voor jou dat het wederzijds is!
liefs

Gepost door: ik | 02-02-06

De commentaren zijn gesloten.