02-02-06

zalig lekker!

ingredienten: een bakje paddestoelen- mengeling met witte champignons, parijse champignons, oesterzwammen en een soort die ik niet ken. room, poivre vert op azijn, 3 eieren (van huishoudkippen) ( dat zijn kippen die vrij in de tuin mogen rondscharrelen en NOOIT geslacht zullen worden) die eieren zien en smaken er gewoon blijer uit. En diepvries frietjes (om je wat tijd te sparen en geef toe diepvriesfrietjes moeten nu toch niet meer onder doen voor levende verse zeker!

De paddestoelen niet wassen maar afdrogen! in een hete pan met boter of olijfolie en ze laten bakken hé. Moet ik dat hier nu echt allemaal gaan uitleggen? Ge kunt toch wel champignons bakken zeker! ge doet er dan gewoon de poivre vertkes in, room erover en een beetje laten sudderen hé. de spiegeleieren bakken (in een andere pan hé) de frietjes in de frietpot en kruiden hé, peper en zout en een paar takjes verse peterselie voor de afwerking. Simpel maar zalig lekker!

Koken voor jezelf, het is niet altijd gemakkelijk om de motivatie te vinden, ik doe het heel graag, maar liefst kook ik voor iemand en daarom heb ik ook elke maandag een vaste eter, dat is zo iemand die na zijn werk gewoon naar hier komt zich in de zetel nestelt, na eerst in de potten te hebben gekeken, en geduldig wacht tot ik roep: aan tafel! Heel leuk, het gezelschap, het samenzijn, het aperitieven en het horen zeggen: het was lekker, dank je wel. Al moet ik mosterdsaus niet meer maken. Maar wat doe ik dan volgende maandag weer klaar? het is tot nu toe al telkens iets anders geweest, maar mijn ideeen raken op. suggesties?

 

21:04 Gepost door Ome Peetie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

*** Smakelijk en een prettige avond.

Gepost door: emmy | 02-02-06

* smakelijk...

Gepost door: snellen | 02-02-06

suggestie: Die heerlijke schotel die je ooit voor mij klaargemaakt hebt.
En, geef toe: ik was toch ook wel ongeduldig hé...
xxx

Gepost door: ciske | 03-02-06

mmmmmm paddestoelen! Eén van mijn lievelingsdingen vooral oesterzwammen (mijn opa teelt ze zelf).

Gepost door: Vlindertje | 03-02-06

De commentaren zijn gesloten.