07-02-06

wetenschappers ontdekken paradijs

Tijdens een expeditie in de bergachtige regenwouden in Nieuw-Guinea hebben wetenschappers honderden nieuwe dier- en plantensoorten ontdekt. In het gebied dat zeer moeilijk toegankelijk is, leven vogels, kikkers, vlinders en planten die tot hiertoe nog onbekend waren. Volgens expeditieleider, Bruce Beehler, heeft zijn team het paradijs ontdekt.

De groep stootte wellicht op het meest ongerepte ecosysteem in het gehele Aziatisch-Pacifische gebied. Ze ontdekten er gigantische bloemen in prachtige kleuren, boomkangoeroes en stekelige miereneters. Ook vloog er een zeldzame, goudgevlekte prieelvogel en zagen de expeditieleden een koppeltje paradijsvogels met zes lijnen op de kop. Van deze paradijsvogels werd gedacht dat ze waren uitgestorven.

De dieren leken totaal niet bang, wat erop duidt dat ze niet eerder een mens tegenkwamen.

Het gebied is 300.000 hectare groot en ligt in de Foja-bergen (2200 meter hoog), in het nauwelijks ontgonnen westen van Nieuw-Guinea. De inheemse bevolking komt er nooit, die heeft zich bij de zee gevestigd. En de regering verbiedt jagers er te komen.

 

Het maakt me heel blij dergelijk artikel te mogen lezen. Wat me vooral opviel is het zinnetje: De dieren leken totaal niet bang, wat erop duidt dat ze niet eerder een mens tegenkwamen.

 

De mensheid, het superieure ras, krijgt een welverdiende blaam van zichzelf aan zichzelf. Wat moet de wereld toch vredig zijn geweest, toen de mens nog geen voet aan wal had gezet. Kunnen we niet allen samen beginnnen aan een inhaalbeweging? Beginnen bij onszelf? Vanaf nu enkel nog liefdevol en vredevol door het leven gaan met respect voor al wat leeft!


22:58 Gepost door Ome Peetie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

ik probeer liefdevol en vredevol... elke dag n beetje, vanaf nu elke dag wat meer... :-)

Gepost door: abnormalia | 08-02-06

weeral een stukje van het paradijs dat aangetast is..
waarom moeten we het allemaal zien?
waarom moesten er dan mensen naartoe gaan?
laat het bestaan zonder ons: dan pas is het en blijft het een onaangeroerd paradijs hier op aard.
we zullen doorgaan tot er geen paradijs meer is hé

Gepost door: paradijs | 10-02-06

je kunt daarvoor ijveren... Dat heb ik ook al gedaan... Spijtig genoeg brengt dit geen zoden aan den dijk :s

Gepost door: Anne | 12-02-06

De commentaren zijn gesloten.