24-02-06

de dood

Het is carnaval, Fasnacht noemen ze dat hier en ze weten van aanpakken die Zwitsers, ook als het op feesten aankomt. Gisteren was het bijvoorbeeld Fetter donnerstag, en dan is blijkbaar alles gepermiteerd, ik moet er geen tekeningetje bij maken hé. Mijn studio ligt bijgevolg vol met konfetti, mijn haar is kapot van de producten die de zogezegde coiffeur er gisteren aan de toog van de plaatselijke pub heeft ingesmeerd. En gelukkig had ik vandaag verlof, want ik heb pas om 06:00u deze morgen mijn bed gezien.

Doodmoe van het vele dansen, licht in het hoofd van teveel drank, maar ondanks alles was ik om 04:00u op de afspraak om L. naar het station te brengen, die in allerijl met het vliegtuig naar België is vertrokken. Ook V en I zijn halsoverkop met de wagen naar het thuisfront moeten rijden. Het leven gaat door, carnaval of niet, en waar leven is, is dood. Zowel L als I verloren deze week hun grootvader.

Mijn innige deelneming aan beide famillies.

 

We aanvaarden dat we uiteinelijk op een dag zullen sterven, maar omdat het moment van de dood niet vaststaat, hebben we de neiging  eraan te denken alsof die dag altijd ver weg is. Dat is een illusie.

In werkelijkheid hollen we  voortdurend de dood tegemoet zonder ook maar één ogenblik stil te staan.

 

17:04 Gepost door Ome Peetie | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

denk je nu niet een beetje pessimistisch? Ja, idd we hollen de dood tegemoet... Maar hetzelfde kan gezegd worden van de volwassenheid... :)

Gepost door: Anne | 24-02-06

@Anne pessimistisch, zou ik het niet noemen, eerder realistisch... en je slaat de nagel op de kop met die volwassenheid!

Gepost door: ome peetie | 24-02-06

* Carnaval: het feest waar alle remmen losgelaten worden, het feest waarbij de geneugten van het leven gevierd worden... Het lijkt lijnrecht tegenover de dood te staan. En toch gaan ze hand in hand: carnaval en de dood... In Rio is de dood nooit zo prominent aanwezig als tijdens dit feest... Afrekeningen worden vaak tijdens carnaval uitgevoerd, enerzijds omwille van de symboliek (contrast leven-dood, een masker laat toe om een andere, duistere kant van jezelf naar boven te laten komen). Anderzijds heeft het ook een praktische reden want het spel van maskers en de drukte maken dergelijke acties ook makkelijker...
Carnaval... nooit echt mijn ding geweest, een benauwd en ambetant gevoel bekruipt me bij het zien van al die maskers, bij het "niet zien" wie
eronder zit
x

Gepost door: Vlindertje | 25-02-06

De commentaren zijn gesloten.