14-03-06

vriendendienst

al mijn vrije tijd kruipt tegenwoordig in IKEA, of toch onrechtstreeks. de laatste handen worden gelegd aan het spiksplinternieuwe huis van vrienden David en Gitta, vrijdag verhuizen ze, zaterdag feest! jiehaaaa!

een mega grote, prachtige keuken van ikea, een kleerkast, badkamermeubels, tafel, zetels enz enz. uren en uren hebben we al zitten sleutelen en plannetjes bekijken, iedereen kent dit wel. Tegen de tijd dat je het plan hebt uitgepluisd, kon je het meubel al drie keer in elkaar hebben gestoken, en toch, zonder plan lukt het meestal niet. Het blijft nog altijd een super concept!

we hebben Ikea dan ook nog maar zelden op een foutje kunnen betrappen, of het moeten details zijn. Al heb ik het altijd een beetje een agressieve aanpak gevonden, zo van: wil je er niet voor betalen? ewel doe het dan zelf! in de beginjaren rezen de doe het zelfzaken dan ook als paddestoelen uit de grond.

De een blijkt al wat handiger  met inbus en engelse sleutels dan de ander. Zo hoorde ik nog net vragen: wat is er eigenlijk de moer, en wat de bout?  Ik kan me niet voorstellen dat je dat niet weet, maar de wiskundige kaatste meteen de bal terug: kan je me vertellen wat een priemgetal is? Tja, ik heb er al van gehoord en zeker ook ergens geleerd, maar nee, ik kan het niet precies uitleggen. en toch kunnen we samen heel goed IKEA meubels in elkaar vijzen!

00:39 Gepost door Ome Peetie | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Commentaren

*** even op bezoek geweest
goeie nacht, slaap lekker !!!

Gepost door: Borriquito | 14-03-06

::::: uit verveling eens komen lezen maar het viel bijzonder goed mee, leuke blog!!
groetjes

Gepost door: dingske | 14-03-06

een priemgetal dat ken ik... De sleutels daarentegen... :s

Gepost door: Anne | 14-03-06

ik ken ze allebei zowel het priemgetal
als de moer, de sleutels, de bout...
maar dat
wil nog steeds
niks zeggen...
zagen (neen, juist, het ging over vijzen)
kan ik als de beste!

Gepost door: abnormalia | 14-03-06

De commentaren zijn gesloten.