10-04-06

1000km

Oeps, het is al meer dan een week geleden dat ik nog een berichtje heb gepost. Niet dat ik niets te vertellen heb, integendeel, te druk om het typs gewijs op tinternet te zetten, en dan nadien, niet meer weten wat eerst te vertellen. Het wordt, als het nu op mijn scherm verschijnt zoals het in mijn hoofd zit een warrig, onduidelijk, van de hak op de tak springend verhaal. Maar niets is zeker, ook dat niet.

 

Op weg naar België, 10 uur rijden, of toch 10u in de auto, want met 3 chauffeurs een baby en Nicolle, is dat haalbaar. Wie wil er een sandwich? de spelgregels worden uitgelegd. Er zijn er voor elk 4, er zijn er met vlees, kaas en choco. Bruine en witte, notenkaas, skellekeskaas, en schuifkaas en natuurlijk choco. De vegetariërs kunnen vlees krijgen maar daarvoor moeten ze ruilen met choco. Al gauw verdwijnt het eerste uur. Bezigheidstherapie noemen ze dat. De stand van zaken wordt bijgehouden, in tabellen en grafieken gezet. Nicolle nog steeds geconcentreerd op de weg, Vince ook, want hij rijd. Brainstormen hoe we de wereld kunnen redden, één van mijn favoriete bezigheden, het idee van V van eerder op de week wordt uitvoerig aan I uit de doeken gedaan. Ze is weeral eens versteld van de vindingrijkheid van de mannen, en geeft toe dat er iets in zit. Tibe denkt er het zijne van en valt in slaap. Het is donderdagavond, zondag middag zijn we al op de terugweg, en dat betekend, veel te weinig tijd om alle mensen te zien die ik wil zien, ik voel me er niet goed bij, ik heb het zelfs aan niet iedereen verteld dat ik naar België kwam, al had ik dat beloofd. Hoop op begrip van die mensen. Nicolle is de stem achter het GPS systeem. Stop tekens, de achthoekige en daarom dure verkeersborden worden afgeschaft, niemand gebruikt ze, en weet er eigenlijk wel iemand waarvoor ze dienen? wat is het grote verschil tss een stop en een voorrangs driehoek? jaja je moet stoppen aan een stop, dat weet ik ook wel, maar waarom? als er niemand afkomt? waarom moet je dan stilstaan? Afschaffen dus die handel. weet je wel hoeveel dergelijke borden kosten? weet je wel hoeveel je daar jaarlijks op wereldvlak kunt mee besparen? Afrika zal tevreden zijn! het 2de uur is ook al een tijdje voorbij. Slapen is er dit weekend niet bij, snel even indommelen, in de auto. 'S morgens aankomen en vlug even het bed opzoeken om luttele uurtjes erna het drukke programma af te werken.

De tijd vliegt voorbij net alsof hij heel kostbaar is, intens genieten. een wandeling aan zee, zonsondergang, romantisch etentje. Heel mooi, plezant, romantisch en heerlijk in die volgorde. Terug op de trein, Nicolle is er niet bij, V, I en T ook niet. staan er ook op de spoorweg stopborden? ik kan het niet zien, de wagon voor de mijne verspert me het zicht. Afscheid nemen, tot.... ik weet het niet. 1000km het is dicht, het is ver, het is lang, je bent er snel. razendsnel flitst het door mijn hoofd, iedere reden, iedere situatie werpt een ander licht op die 1000km. Ik hou niet van Nicolle, gelukkig weten we beter waar Doornik ligt dan zij, of ze stuurde ons al in de eerste 10 km op de verkeerde weg. Koers op de korte golf, nog vroeg in de wedstrijd. Net voor Strasbourg, worden we vanuit de woonkamer per sms getipt. De Zwitser wint, een link?

Mijn bed lacht me toe, ik val als een blok in slaap. Het verwerken van de mooie momenten begint, nagenieten, vragen zonder antwoorden, of toch, maar wil ik die wel horen? STOP en geniet, leef! het zal zijn, wat het zal zijn. 

23:01 Gepost door Ome Peetie | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

belgië en moest ge ons nu verteld hebben dat ge naar België kwam...
zouden we U dan geloofd hebben...?

Gepost door: ciske | 11-04-06

*** je hebt een druk weekend achter de rug precies. Maar de moeite waard als ik het zo mag lezen ;)

Groetjes, An*

Gepost door: An | 11-04-06

De commentaren zijn gesloten.