13-08-06

zomersneeuw

Alsof de warme bakker deze nacht tijd over had, en hij met zijn strooibus poedersuiker eventjes over de bergen strooide. Vanaf 2000 meter boven de zeespiegel is alles in een dun laagje sneeuw gehuld. Mooi, verassend ook, romantisch zou ik bijna zeggen, maar dat heeft enkel met mijn eigen gemoedstoestand te maken.

Net was ik nog aan het denken dat tijd een raar fenomeen is, soms gaat het snel, soms ook heel traag. Ik moet haar 4 dagen missen, en het is alsof het de langste 4 dagen zijn ooit.

Het is tijd, zeggen we wel eens, maar afhankelijk van het onderwerp kan de volgende seconde al te laat zijn, of kan het, het begin zijn van het denken aan een mogelijke stap in een andere richting. Ik heb geen tijd, zeggen we ook al veel te vaak, maar wat is dat dan? wil je dan geen tijd maken? kan je dan geen tijd maken? Of bedoel je daar gewoon mee dat het je niet interesseerd? Al een hele tijd, loop ik met het idee een tijdswinkel te openen, mijn hoofd zit barstens vol met ideeën. Niemand heeft nog tijd, in deze hectische, stressvolle maatschappij, waar tijd, geld blijkt te zijn. Ewel, dan kan ik veel geld verdienen, door tijd te maken voor andere mensen. Gelukkig zijn hier, in de bergen andere maatstaven van toepassing. Haast en spoed zijn hier vaak heel gevaarlijk, hoe hoger je in de bergen komt, hoe minder het feit tijd, invloed heeft. De natuurelementen, nemen het hier over en je kan je als mens, enkel aan deze elementen overgeven.

11:18 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

die tijdswinkel... het klinkt mij bekend in de oren.... ;-)
En wat die vier dagen betreft, die zullen sneller voorbij zijn dan je denkt. Gevoelens worden uitvergroot als je verliefd bent, dus op zo'n ogenblikken lijken vier dagen een eeuwigheid. Maar gelukkig geldt de uitvergrotingsregel ook voor haar terugkeer, dus geniet ervan!

Dikke kus,
Rosie x

Gepost door: Rosie | 13-08-06

mooi Hoi,
fijn om om je blog te ontdekken... De bergen, daar heb ik mijn hart ook verloren. Zou ooit nog eens een grote tocht willen doen in de italiaans alpen, met een groep dromers en durvers...
Geniet van de tijd die stilstaat... het is een diepe gelukservaring
Groeten en tot later misschien

Gepost door: rene | 14-08-06

tijd is relatief
mocht ik vandaag
(ter mijner spijt)
aan den lijve ondervinden

zwelg die liefde, zwelg de dagen, de minuten die uren lijken... Geniet!!! x

Gepost door: abnormalia | 15-08-06

De commentaren zijn gesloten.