13-09-06

triathlon

onze eerste deelname aan een triathlon was een succes! De Gemmi-triathlon was zaterdag aan zijn zesde uitgave toe en wij kregen een paar maanden geleden het idee daaraan mee te doen, de plannen ontstaan op café dan nog wel, kregen vorm. de training kon beginnen. We deden mee met een team van drie, Lore nam de 900 meter zwemmen in de ijskoude Gerundensee voor haar rekening, Ik nam de fiets voor de 23,2 km lange bergweg naar Leukerbad, met een hoogteverschil van 900 meter, waarna Urs, de bergpass naar de Gemmi opliep, slechts 3,8 km, maar met een stijging van 960 hoogtemeters een niet te onderschatten opgave.

toegegeven, ondanks het feit dat we enkel voor de lol meededen kwamen we nerveus aan de start, Lore deed het voortreffelijk in het zwemmen en tikte af met een zeer goeie tijd van 23' 35''. Net na onze grootste concurrentie de groep "Überholen verboten" met Inge als zwemster, Gitta als renner en Christine als loper. Ik zag Gitta net voor me uitrijden en nog net op de parking van het mooie meer, zat ik in haar wiel. De boete die we dreigden te ontvangen als we hen toch voorbij gingen rijden, sturen ze toch op naar onze sponsor die ons in een splinternieuwe outfit stak. www.aebidruck.ch. Ik snelde haar dus na enkele honderden meters voorbij en "vloog" de helling op.

De sfeer langs de weg was subliem, de vele supporters roepend, toeterend, aanmoedigend al waren we de grootste vedetten. de sporters onderling maakten er ook een feest van. Ik kwam met een laatste spurt de sportarena opgesneld met een tijd van 1u21'11'', een middelmatige tijd, maar voldoende om mijn maten niet te ontgoochelen. Urs stond klaar om de microchip die de tijdsmeting registreerd van mijn enkel te halen en zelf om te binden, om snel de bergpass op te lopen. We haasten ons ook naar boven, al verkozen we daarvoor de gondelbaan. De verzorging in de gedaante van Myrta en Marie-Rose was voortreffelijk. nog niet lang aangekomen na het aanschuiven voor de gondel, kregen we al snel Urs in ons vizier. bijna onmogelijk, maar zijn fel oranje t-shirt verrade toch zijn komst.

met een schitterende tijd van 54'36'' liep hij de finisch binnen. we haalden een totaal tijd van 2u 39'23'. Zeer goed voor een eerste deelname, maar niet begrijpend hoe de eerste single deelnemer het traject in 1u57' aflegde. moeten we dan nog zoveel trainen?

We hebben er in ieder geval veel lol aan beleefd!

20:27 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

:-)) zolang je er samen grote lol aan beleefd dan ben je heel goed bezig , toch ... :-)))
groetjes, Klaverke

Gepost door: klaverke | 13-09-06

proficiat ! ge hebt dat schitterend gedaan, broere !

op de site van de gemmi-thriatlon hebben we natuurlijk al tijden vergeleken en gezien dat Gitta geen schijn van kans kreeg tegen jou !

maar wat waren we er graag zelf bij geweest ...

(en MR op de foto een slap armke van het masseren ?)


Gepost door: broere | 13-09-06

De commentaren zijn gesloten.