18-10-06

Venetië

venedig

De sporen lijken in de verte elkaar te raken, alsof de eindbestemming nu al in zicht is. Treinen is altijd een beetje reizen, een avontuur ook wel, er is geen sprake van gereserveerde plaatsen, al staat het duidelijk op ons ticket, het is een Italiaanse trein en dat moet alles verklaren.

Kaartlezen moet je in Venetië niet kunnen, met een goed gevoel voor oriëntatie kom je veel verder, het is een wirwar van straatjes, smalle gangetjes zeg maar, die de sfeer in de stad bepalen. Verkeersvrij, smal, hoge huizen en veel, te drogen hangende was. Op iedere hoek een kerk en lawaai van spelende kinderen en fel discussiërende Italianen. Bijna evenveel kanaaltjes met bijhorende bruggetjes, het geluid en de geur van motorbootjes, die kriskras door elkaar het mierennest kompleet maken. Het geeft iets. De sfeer bevalt ons meteen.

Genieten van het eerste tot het laatste moment. Hotel, ontbijt, de pizza in het gezellige restaurantje, het slapengaan, het wakker worden, de gemoedelijkheid en de gezelligheid, de sfeer tussen ons. Ik kan het me niet beter voorstellen.

We komen op een open pleintje, kijken elkaar aan, en blijven beweegloos staan, moeders zijn hier samengetroept, maken een praatje terwijl de kinderen ravotten, we sluiten onze ogen en versmelten in het geheel van Venetiaanse dagdagelijksheid. Een volgend moment staren we met open mond de pracht en de praal van vervlogen tijden aan, kunstwerken om U tegen te zeggen, architectuur die je doet duizelen.

Japanners met zonnescherm, handschoenen, lange kledij en mondmasker; alsof ze een rechtstreekse strijd aangaan met de elementen.

We storten ons op het italiaanse ijs en smullen gulzig de ene na de andere bol, een cappuchino op St Marco plein, mijn laatste wens. De live muziek, alle traditionals op een rij, met viool en piano en de rekening, 16 euro!

21:44 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

je leeft nog! en daar ben ik blij om!

Gepost door: Saskia | 18-10-06

woensdag En levensgenieterke, is het gelukt om woensdag het werk te hervatten?

Gepost door: ciske | 19-10-06

De commentaren zijn gesloten.