28-11-06

een gezonde geest in een gezond lichaam.

energize your life

Met deze titel als levensmotto, ben ik opgevoed. De beslissing om me in dat internaat te stoppen, wat met deze woorden een beetje oneerbiedig lijkt, maar zeker niet zo bedoeld is, was één van de betere beslissingen die mijn leven gebouwd hebben.

Daar, in de meest beslissende jaren van mijn leven, heb ik, met de hulp van opvoeders en begeleiders geleerd, gevoelt en gezien wat belangrijk is in het leven. Nu, zovele jaren later, besef ik ten volle hoe bepalend en belangrijk deze jaren zijn geweest.

Daar en natuurlijk ook thuis, ben ik gevormd. Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik ben er fier op, tevreden met de persoon die ik ben, gelukkig en gezond kan ik door het leven wandelen en alles doen wat mijn hartje verlangd. Dank je!

En daarmee ben ik heel wat kilometers afgedwaald van wat ik eigenlijk wilde schrijven. Een gezonde geest in een gezond lichaam. Sport dus, sinds ik in Zwitserland woon ben ik weer vaker beginnen sporten en het virus heeft me weer gegrepen, ik voel me er zo goed bij, ja het is verslavend. Het ene doel na het andere sneuvelt en ik maak telkens weer nieuwe plannen om telkens weer een stapje verder te gaan. Concreet: we hebben ons ingeschreven voor de Gigathlon 2007, een indrukwekkende sportmanifestatie die me dit jaar heel veel indruk heeft nagelaten en waar ik volgend jaar niet wil ontbreken. Een zevendaagse  tocht 1433km meer dan 30000 hoogtemeters, die al lopend, fietsend, zwemmend of met inline skates of mountain bike, afgelegd moeten worden 3 categoriën: single, couple of team of five. Zottenwerk dus. Nu reeds zijn 180 mannen en 15 vrouwen ingeschreven om de zeven dagen alleen, ja gans alleen, af te werken. Wij hebben ons beperkt tot de laatste 3 dagen met een team van vijf. Heel wat haalbaarder, het is dan ook ons doel de finish te halen. Samen met de duizenden andere deelnemers. Mijn deel in de koek: eerste dag 2,5km zwemmen in de ijskoude Brienzersee, de tweede dag loop ik 20km met een hoogteverschil van 1000 meter, de laatste dag mag ik met mijn mountainbike 53 km, onverhard fietsen, 1400m hoogteverschil. Dit en nog zoveel meer, een nieuwe uitdaging tegoemoet. Energize your life!   

20:49 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.