18-12-06

tweestrijd

verdriet

Gevoelens gaan gepaard met emoties, en die kunnen soms hoog oplopen. Mijn leven, zo heb ik althans de indruk, bestaat uit enorme pieken en diepe dalen. Meestal vloeit de ene periode over in de ander, soms met een hartslag van dagen of weken, soms ook met langere ritmes van jaren. Kunnen er dan geen pieken zijn zonder die dieptes? Vraag ik me soms af, Mijn leven hier in de prachtige bergen van Wallis leert me meer rekening houden met hoogtes, meer zelfs dan met afstand. Raar hoe de natuur je in je greep kan hebben, en doet beseffen dat je levensritme, je totale manier van leven afhankelijk is van de natuur rondom je.

 

Nu is het voor het eerst anders, supergelukkig loop ik al zingend door het leven, ik stulp van de energie, geniet met volle teugen van het prachtige leven, een ongelooflijke mooie tijd, een tijd gevuld, met een overdosis liefde en genegenheid. Een tijd om jaloers op te zijn, nee ik overdrijf niet, je zou eens moeten weten…

Anderzijds, heb ik verdriet, pijn en ongeloof. Waarom? Waarom nu? Waarom zij, waarom zo definitief? Schrik om wat nog komen zal, bang van de tijd die ons aan het inhalen is.

Voor het eerst deel ik beide emoties, sleurt men me van de top in het dal. Ik vlieg, ik stort, loop te zingen met de tranen in mijn ogen.

 

Ik sta op de top en lig in de afgrond tegelijkertijd. Emoties waar ik geen blijf mee weet. Heb ik het recht op de overdosis geluk die me te beurt valt? Is het wel eerlijk daar nu van te genieten?

 

Wat antwoord je op de vraag: “zal ik je ooit nog terugzien?”

20:39 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Peetje,

Geniet van je geluk! Je verdient het en zoals je ziet, de tegenslagen komen spijtig genoeg toch vanzelf!
Weet dat er altijd een luisterend oor of , 2 knuffelarmen hier op je wachten mocht je daar nood aan hebben!
Take Care,

Wuldre

Gepost door: drie belgen | 19-12-06

veel te lang geleden dat ik hier ben komen zijn... :s

Gepost door: Bloempje | 21-12-06

De commentaren zijn gesloten.