09-01-07

zonder titel

prachtsneeuw

Na twee volle dagen sneeuw, nevel en wind, zeg maar storm, klaart de hemel wonderbaarlijk snel op. Het is op de koop toe volle maan! De morgenstond maakt me wakker, de maan is zo helder en weerspiegelt het licht van de zon op de dikke laag sneeuw. Het lijkt alsof het nooit donker is geworden. Bij het zien van dergelijke prachtige natuurverschijnselen kan ik niet in bed blijven liggen. Het is fris, heerlijk fris. -6°C is veel voor de tijd van het jaar op deze hoogte. De sneeuw ligt als een dik; zacht donsdeken over de bergen verspreid. De bomen voorzien van een laag sneeuw en door de koude wind gevormde ijssculpturen zijn één voor één, meer dan prachtig. Mijn ogen weten niet waar eerst gekeken, de zon komt snel op en belicht de toppen van de bergen één voor één, het valt me op dat de hoogste, de Mont Blanc eerst de zon mag ontvangen. Tijd ontbreekt me om van elk onwaarschijnlijk mooi detail een foto te nemen, in plaats daarvan geniet ik met volle teugen! Ik brand de beelden op mijn eigen harde schijf. Vergetend dat het koud is, dat ik nog niet half aangekleed ben, dat er nog geen vuur gemaakt is in het huisje, nog geen water gehaald en ik dringend moet, Ben ik noodgedwongen snel terug te keren. Vol enthousiasme trekken we even later onze sneeuwschoenen aan en trekken we er op uit. Tot aan de knieën, soms zelfs tot aan ons middel in de sneeuw, banen we ons moeizaam een weg. Telkens weer verbaasd van de schoonheid die ons overvalt. Blijkbaar moet je altijd eerst kunnen afzien, om daarna beloond te worden. Als diamanten glinsteren de sneeuwkristallen in het zonlicht. Statig staan de oeroude naaldbomen gehuld in een natuurlijke witte pelsmantel en hun voeten op een wit, zacht deken. Een bos van kerstbomen!

De wind maakte de laatste dagen in samenwerking met de nog uitstekende rotsen, geometrische tekeningen in het witte landschap. Het groepje van vijf, loopt er stilzwijgend door. Hier zijn gewoon geen woorden voor!

21:01 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

een reactie op positief Eigenlijk ben ik het er niet helemaal eens. Voor de meeste mensen zal het wellicht kloppen dat ze hun leven een andere wending kunnen geven door bepaalde keuzes te maken. Ik denk dat het iets is dat mensen zeggen die het goed hebben.
Gevoelens en gedachten zijn niet iets dat je kunt controleren. Was het maar waar.
Je kiest ook niet waar en in welke omstandigheden je geboren wordt . En soms overkomen de dingen je gewoon. En achteraf zeg je dan misschien had ik maar dit of dat gedaan. Maar dan is het te laat natuurlijk. En soms kom je er alleen niet uit en moeten de oplossingen je aangereikt worden door iemand anders.
Soms denk ik ook was mijn leven maar anders gelopen. En denk ik ook wat heeft het allemaal voor zin. Maar ik weet ook dat ik het tegenover anderen eigenlijk zeer goed heb.
Want ik ben niet ziek en heb alles wat ik nodig heb.
Maar soms dat is niet genoeg om gelukkig te zijn.
En ik weet ook dat er over piekeren eigenlijk a waste of time is.
Maar mijn hoofd doet nu eenmaal graag overuren. En ik zal er mee moeten leren leven.
Maar misschien moet ik ook eens werk maken van mijn leven en er een serieuse draai aan geven.
Ik moet toegeven dat ik soms ook de kriebels krijg van mensen die kunnen klagen en zagen over dat stomme weer van ons.
Dan denk ik kijk toch eens rondom u er zijn zoveel ergere dingen dan dat gaande in de wereld.
Het geluk zit in kleine dingen en die moeten we leren zien. En hopelijk krijgen we daar een leven lang de tijd voor.
En als je het goed hebt en de dingen verwerkt waar je misschien door moest.
Dan is het leven inderdaad mooi.
Voilà tis er uit.
En ik wens voor iedereen mensen die hen helpen de mooie dingen te zien. En als er problemen zijn niet hun oren toe doen, maar samen naar oplossingen zoeken. Maar soms kan gewoon luisteren en er gewoon zijn voor hen al voldoende zijn.
En dat de mensen die het echt goed hebben wat verder dan hun eigen wereldje kijken zodanig dat ze beseffen hoe goed ze het eigenlijk hebben.
En dat ze daar ook dankbaar voor zijn.
Groetjes Lies ( een jezus mens)
Dat verklaart misschien veel.
Ik weet het niet.
Zou ik daar graag willen wonen. Ja, als ik mijn familie kon menemen. En wat beter mijn talen sprak mss wel.
Maar ik denk dat het bij dromen zal blijven.

Gepost door: Lies | 22-01-07

De commentaren zijn gesloten.