31-07-07

vrijdag 13 juli

9742

Dag 2

Dit is een thuismatch. Na een heerlijke, maar weeral korte nacht, in eigen bed, loopt de wekker alweer af.Om 7 uur is de start, weliswaar maar 5min van mijn studio verwijderd maar er moet nog veel gebeuren. Ik probeer me snel klaar te maken, maar dat lukt me niet, ik denk er constant aan dat ik eerst moet eten, zodat ik voldoende voedsel binnen heb zonder dat het nog fris op mijn maag ligt, ook dat lukt niet. De bel gaat, een vriendin, maar ook zus en vrouw van beste vriend tevens mijn kinesiste, staat al aan de deur om mijn zwakke gewrichtsbanden aan mijn enkel, stevig te tapen. De loopafstand waarmee ik vandaag start is 21km lang en 1000 hoogtemeters, ik ken het parcours en het is loodzwaar enkele stukken zijn zo steil dat je helemaal niet kan lopen en moet stappen. 6u57 het gigathlonlied weergalmt door de straten van Leukerbad, langzaam komt er beweging in de massa, de sfeer is weeral wonderbaarlijk. Met de wetenschap dat enkel de eerste 4km kan ingehaald worden rep ik me een paar honderd plaatsen naar voor, straks zijn het enkel nog singletrails en is voorbijsteken bijna onmogelijk.

De zon staat nu reeds hoog aan de hemel, we klimmen tot op 2200 meter en dat voel je. De heli van gigathlonteam vliegt dicht boven onze hoofden en instaleerd een extra bevoorradingspost, velen krijgen het hier heel moeilijk, bij mij gaat het nog steeds goed, ik ben zelfs versteld hoe vlot ik vooruit kom, de afdaling is steeds een pijnlijke aangelegenheid, maar ik doe het rustig zonder risicos. De weg is namelijk bezaaid met stenen, rotsen , wortels en andere zeer gladde obstakels. Tot eigen verbazing loop ik na 2u31 over de finisch.

Gaby neemt het hier van me over voor een 59km lange mountainbiketocht. Urs en Marie-Rose die me in de wissezone opwachten bezorgen me mijn verse kledij en we nemen even de tijd om iets te gaan drinken, ondertussen zijn de andere teamleden al op weg naar de volgende wisselzone`s. Ines neemt van Gaby over en spoed zich met haar inlines richting Ollon/St-Triphon (30km). We zijn zeer goed op dreef zo lijkt me, nog geen pech, geen valpartijen of ziekte, we lijken allen snel te recupereren en hebben nog voldoende reserve voor de volgende dag. Ines is word vooral geplaagd van oneffen asfalt en putten in de fietsweg langs de Rhone, ondanks die euvels komt ze na 1u21 in de wisselzone waar Gitta staat te wachten om in het baggermeer anderhalve ronde te zwemmen goed voor 2,5km. De watertemperatuur bedraagt 21°C. Ondanks de training die we hier samen hadden enkele weken geleden, slaagt Gitta er niet in om in crawl de afstand af te leggen, ze moet noodgedwongen schoolslag zwemmen, en toch komt ze na 1u3min uit het water, een goeie tijd. Urs staat al een hele tijd in de blakende zon te wachten om de laatste discipline van deze dag af te werken. Er staat hem nog 116km met de koersfiets te wachten. Terwijl hij zich in het zweet werkt begeven wij ons naar het volgende camp in Nyon. Na het opbouwen van onze tenten gaan we de finisch van de 2e dag opzoeken en wachten we geduldig tot Urs binnenkomt.

Totaal uitgeput komt Urs na 4u47 over de eindmeet, het was een loodzware rit. onze 2 kinesistes in het team steken de handen uit de mouwen en kneden onze stijf geworden spieren klaar voor de volgende dag. Vooral Urs kan deze extra luxe nu enorm goed gebruiken, hij is de oudste en heeft nu al 2 dagen op rij een zware rit achter de rug.

 

20:19 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.