31-07-07

zaterdag 14 juli

gigathlon2007 046gigathlon2007 037 

 

Dag 3

Weeral heel vroeg in de morgen staan we op, Ines komt nu als eerste aan de beurt en begeeft zich in neoprene pak richting bussen, die haar en honderden anderen naar de start van het zwemmen brengen. 2,5km in het Lac Léman moet ze afleggen, Gitta is als tweede aan de beurt voor een fietstochtje van 80km met 1100 hoogtemeters, ze maakt zich ook al klaar en fietst rustig naar de wisselzone. Urs, Gaby en mezelf nemen de tijd voor een ontbijt, breken de tenten af, laden de bestelwagen en wachten tot Ines terug komt met de bus, want dan moeten we allen samen verder richting inlineparcours in Chatel-St-Denis. Om 8u13 krijg ik een automatische sms van de organisatie dat Ines aangekomen is na 1u13min. Voor Ines zit het er op, nu kan ze rustig nog verder genieten tot de eindmeet in Bern. We wachten haar op en spoeden ons dan om Gaby af te zetten voor het inlinen. Om 11u39 geeft Gitta de fakkel over aan Gaby. In het inline parcours van vandaag zit een gevaarlijke afdaling met een rechtse bocht van 90 graden. Al is inlinen één van Gaby`s specialisaties, toch is ze voorzichtig en probeert ze de veiligheidsopmerkingen van de organisatie in haar geheugen op te nemen Ondertussen rijden wij verder naar de volgende wisselzone, waar ik me klaar maak om mijn laatste discipline 55km mountainbiken met 1600 hoogtemeters af te leggen. Abnormaal rustig neem ik ruim de tijd om me aan te kleden en voor te bereiden. Het mountainbiken maakte me in de voorbereiding het minste zorgen, maar in de gigathlon weet je nooit, meestal zitten een paar heel technische stukken, veel bevloekte beklimmingskes of moeilijke passages in het parcours verwerkt, je weet dus nooit waar je aan begint. In exact 1uur heeft Gaby de 22km inlinen afgewerkt en komt ze in de wisselzone, waar ze me vliegensvlug de chip overhandigd. Lachend geeft ze me nog mee dat ze de gevaarlijke afdaling met scherpe bocht niet heeft gezien. Zo snel is ze dus! Rustig doe ik de chip om, denkend aan de tijd die ik zou kunnen verliezen moest ik hem onderweg nogmaals verliezen, ik zoek me een weg tussen de honderden bikes die overal op de vloer liggen te wachten  en vertrek.

Het is heet. De eerste 6km zijn op en af, al gauw kan ik mijn tempo vinden en haal verschillende bikers in, vooral in de stijgende stukken blijk ik goed op weg te zijn. De (te) snelle starters moeten algauw op de tanden bijten, sommigen zelfs al op het tandvlees.

Anderzijds sta ik versteld van de vrouwen die deze mountainbiketocht hebben uitgekozen, verschillende vliegen me voorbij, geen enkele kans om in hun wiel te blijven, ik dacht dat ik redelijk sterk was in deze discipline, maar ook hier is het verschil met sommige anderen nog heel groot. De laatste beklimming tot aan de enige bevoorradingspost moet iedereen te voet afleggen, sommigen proberen het, maar moeten  boeten met valpartijen in stilstand of kettingbreuk, ook in de afdaling nemen enkelen grote risico`s maar eindigen dan aan de kant met lelijke schaafwonden of platte banden, ons doel is de eindmeet te halen in Bern en die is nu niet meer zo heel ver weg. Na nog een paar pittige afdalingen in het bos, in de modder op zeer enge paadjes en een laatste beklimming waar nu iedereen op het tandvlees aan het bijten is, komen we in de laatste rechte lijn voor de wisselzone. Urs had ik al laten weten dat ik in de laatste 10km zat, hij en de anderen van het team wachtten me daar op. Urs nam de chip over en vertrok voor de allerlaatste discipline 28km lopen tot in Bern.

Wanneer wij in Bern aankomen om Urs aan de eindmeet op te wachten zijn de eerste single atleten al over de meet, het is niet te geloven dat deze mensen, na 7 dagen, alle disciplines elke dag  te hebben afgewerkt nog blijkbaar fris over de meet lopen. De eerste vrouw bijvoorbeeld, Nina Brenn, kan direct na de aankomst een intervieuw geven aan de zwitserse televisie, ze heeft er 1450km opzitten en meer dan 26000 hoogtemeters, helemaal alleen. Daar kan je niet alleen jaloers op zijn, dat kan ik zelfs niet begrijpen!

Na 3u14min komt ook Urs in zicht, we lopen zoals de meeste teams samen de laatste km, hand in hand over de meet, toegejuicht door 6000 andere Gigathleten. Een kippevel moment!

Wij legden in 3 dagen 612 km af met 11040 hoogtemeters in 38u23min. Goed voor de 251e plaats

gigathlon2007 062gigathlon2007 069

 

 

 

 

20:34 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Goe zot

Gepost door: Jakke | 02-08-07

amai PROFICIAT
aan allen

Gepost door: ciske | 05-08-07

Petje voor af !

Gepost door: Plop | 08-08-07

De commentaren zijn gesloten.