28-10-07

een nieuwe weg

de_weg

Het deed raar… de laatste keer in mijn studio. Liggend op mijn bed, keek ik nog even de kamer rond. Het zo vertrouwde plafond, de fijne structuur van het witte vlak, de speling van het oranje gele licht van het nachtlampje, de lichtschijn van de straatverlichting door het witte gordijn. Ik loop nog even tot aan het venster, het silouet van de omliggende bergen toont zich net iets zwarter als het zwart van de nacht, mijn vinger vind het knopje van de tv, ik staar, zittend in het krakende rieten zeteltje naar het bewegende beeld. De inhoud interesseert me helemaal niet, ik wil hier enkel nog een keertje zitten. In de spiegel van de badkamer vang ik een glimp op van mezelf, en dan… is hij weg. De deur gaat voor een laatste keer dicht.

Twee jaar en zes maanden leefde ik hier, niet lang, maar een intensieve, omstreden, vernieuwende periode in mijn leven. Een nieuw begin, dat was het toen. The first day of the rest of my life.

Nu neem ik de volgende afslag, de wegwijzer toont een wondermooi pad, en vooral, ik krijg gezelschap op mijn tocht, een tocht die nog heel lang mag duren.

10:35 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.