31-10-07

levensdoel

20061003-doel1

Onder het ritmisch, handmatig kloppen van eiwit, dacht ik deze avond het volgende:

Wat is het doel van het leven? Klinkt nogal zwaar, maar hoeveel mensen denken daar wel eens aan, hoeveel mensen hebben eigenlijk een duidelijk doel. We zeggen al eens vlug, ik wil een goeie echtgenoot zijn, of de beste vader, de tofste vriend of de ideale schoonzoon, misschien wel de beste werknemer of –gever. Is dit alles dan een levensdoel? Streef je daar dan werkelijk je ganse leven naar? Het lijkt me een beetje overdreven om dat een levensdoel te noemen. Wat dan wel? Laten we voorgenoemde voorbeeldjes eens terzijde houden, wat blijft er dan nog? Wie kan dan nog zeggen: ik heb een levensdoel!

 

Het eiwit krijgt ondertussen vorm, als een dikke laag verse sneeuw in een glazen kom, mijn pols en elleboog doen pijn, kan je van eiwitkloppen een tenniselleboog krijgen?

 

Een doel, waarvan je kan zeggen, hier leef ik voor. Egoïstische opmerkingen wil ik zelfs niet horen, deze zijn me te egoïstisch. Oink!

En wat als je er geen kan bedenken? Geen kan bedenken? Als je echt een levensdoel hebt dan weet je het wel, dan werk je daar aan, dan streef je daar naar, dan doe je daar alles voor.

Is dat niet het grote probleem van de tijd? Dat mensen geen doel meer hebben? Is er daarom zoveel Nijd en haat, egoïsme en hooliganisme, consternatie en discriminatie, scheidingen en wrijvingen, boosheid en werkloosheid?

Jongeren lopen doelloos op straat, verveling, diefstal en vechtpartijen als gevolg. Doelloos.

 

Het is tijd om het eiwit aan de rest van het heerlijke dessert te voegen die zich nu reeds twee uur in de diepvries bevindt. Het smaakt voortreffelijk, dit wordt een succesverhaal.

 

Vanaf nu moet ik ieder half uur in de schotel roeren in het vriesvak, samen met het afwerken van dit tekstje, mijn doel voor deze avond. Kan je raden welk dessertje er morgen op het menu staat? Je krijgt het receptje!

21:56 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

choco mousse
zou het dat kunnen zijn beste nonkel ?
daaag
hilde

Gepost door: hilde | 01-11-07

jammer, geen choco-mousse! je mag immer nog een tweede gokje wagen.

Gepost door: ome peetie | 04-11-07

Ik gok op sorbet! Ik heb dat zelf al eens geprobeerd maar het kukte niet zo goed. Volgens de leerkracht wegens mijn te kleine diepvries (lees: aanhangsel van mijn frigo). Ik ben benieuwd naar je recept. Ik heb net een recept voor appelcrumble toegevoegd aan onze site. Perfect voor een koude winter al is het blijkbaar nog nazomer bij jullie:-).

Gepost door: san | 04-11-07

De commentaren zijn gesloten.