19-12-07

verslaafd

13682

Verslaafd zijn is geen lachertje. Kan het ook gezond zijn?

Ben ik verslaafd als ik het gevoel heb niet meer zonder te kunnen? Is een verslaving iets dat je nodig hebt, waardoor je jezelf beter voelt en wanneer je het niet hebt, je niet goed in je vel voelt? Ik heb dit echt wel nodig, ‘kvoel me depressief na een weekje zonder, en me meteen weer topfit als ik het heb kunnen doen. Tja, dan ben ik verslaafd.

Wekelijks een kilometertje of twee gaan zwemmen, een paar keer en ettelijke tientallen kilometers lopen, een mountainbike tochtje of een dagje op de skipiste, een uurtje spinning.

December is de ideale maand om de streefdoelen van het volgend sportieve jaar te kiezen, daar er dit jaar geen Gigathlon is, heb ik me  andere evenementen gezocht, niet moeilijk, eerder lastig daar de keuze zo enorm is en als multisporter heel aantrekkelijk. Een paar keuzes stonden al vast: de Gemmi-triathlon, hier in onze achtertuin is een rode datum in mijn agenda, doel: mijn tijd van dit jaar verbeteren. (een haalbare kaart) Alsook met het zelfde doel, de mooiste 10 mijlen van de wereld in Bern. Een marathon wil ik al langer eens lopen en daarom dit jaar ook op het verlanglijstje, het doel: gezond finischen in minder dan 4 uur. De Mountainbike monsterwedstrijd Grand raid, hier in het Zwitserse Grimentz. Een 120km lange tocht over stok en steen door berg en dal van Verbier tot Grimentz goed voor 5430 stijgingsmeters. Met de wetenschap goed voorbereid is half gewonnen, heb ik een hartslagtest aan de sportuniversiteit te Bern al achter de rug, waar ik mijn maximum hartslag, Aërobe en Anaërobe zones liet vastleggen door een uitputtende test op de loopband.

Een 10 maand durend trainingsschema, zorgt ervoor dat mijn verslaving gevoed wordt en brengt me hopelijk in minder dan 4 uur over de meet in Lucern op 26 oktober van volgend jaar. Mijn verlanglijstje ziet er dus als volgt uit: 10 mei Grand Prix Bern 10 mijl (in minder dan 1u 20’), 23 augustus Grand Raid mountainbike120km (overleven!), 13 September Gemmi-Triathlon (in minder dan 2u 55’), Marathon Luzern 26 oktober (in minder dan 4u).

Meer moet dat niet zijn!

21:38 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.