18-04-08

6 maand voor marathon

Binnen 6 maanden loop ik mijn eerste marathon. Wie me kent weet dat ik, als ik iets onderneem, dat dan ook zo goed mogelijk wil doen en vooral wil slagen in mijn opzet. Het grote doel, niet TE kapot over de eindmeet lopen (niet strompelen) en liefst onder de 4 uur.

4 maal per week ga ik nu al trainen, afwisselend: interval training, long jog, techniek training, heuvelachtig, in het bos, op straat en voetspierentraining. Al beperkt dit laatste zich tot zoveel mogelijk trappen lopen op blote voeten. maar het helpt! zoals de andere onderdelen ook. Mijn hartslag is al met 10 a 15 slagen gezakt door veel te trainen in de aerobe zone. En door af te wisselen met Spinning, mountainbike en bergwandelen.

in het kadertje zie je het resultaat van de laatste 5 trainings, ongeloofelijk hé, wat je tegenwoordig allemaal niet kan! Mijn loopschoenen registreren de afstand, de snelheid en het kalorieverbruik en geeft dit door aan mijn i-Pod, die me regelmatig de gegevens in mijn oor fluistert, thuis koppel ik dan mijn i-pod aan mijn pc en kan ik die gegevens downloaden en zelfs, zoals je ziet, de gegevens laten omzetten in HTML -taal om het op je website of blog te laten verschijnen. Ik kon het niet geloven, voor ik het zelf uitprobeerde.

tja, we worden oud zeker? voor de jonge gasten zal dat wel heel vanzelfsprekend zijn. en dit alles zo goed als gratis, enkel de chip in mijn schoenen heeft +- 50 euro gekost.

by the way, de laatste 5 trainings, dat klopt niet helemaal, want ik loop niet altijd met dezelfde loopschoenen, zoals het hoort heb ik 2 paar en wissel ik regelmatig af om mijn voeten niet te overbelasten.

alles volgens het boekje dus, in de hoop dat dit me tot aan mijn einddoel brengt.

 

20:48 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

JA wadde ome Peetie!
Jij hebt geen personal Trainer meer nodig he! We zullen ons op iets anders moeten toeleggen ;-)
Veel succes en chapeau voor je doorzettingsvermogen!

Tie, Bubbelke en co

Gepost door: wulder | 19-04-08

Mach auch 'mal Pause und stress dich nicht zu sehr!
Ha di gäru!!!

Gepost door: M-R | 24-04-08

Gelukkige verjaardag maat en nog ne keer merci voor de leuke avond gisteren! We hebben er allemaal van genoten!


Gepost door: wulder | 28-04-08

De commentaren zijn gesloten.