29-04-08

voor en na

voornaHet lijkt wel zo'n onozel spelleke, zoek de tien verschillen. Op het eerste zicht is het identiek dezelfde fiets, en dat is het eigenlijk ook wel, maar... ik kan mijn oude mountainbike niet in de steek laten, hij liet me ook nooit in de steek, al heeft hij me als een wilde hengst wel een paar keer doen over kop gaan. maar dat hoort tot het aktief mountainbiken zeg maar. Ergens op zolder of in een hoekje in de kelder of te koop aanbieden, nee dat kan ik niet, dus heb ik hem maar helemaal uit elkaar gehaald, ieder vijsje, kabeltje, tandwieltje en moertje gedemonteerd en hem in de carosserie gebracht voor een nieuw kleurtje. Parelmoer wit! stel je voor!

een paar onderdelen vervangen en nieuw is mijn oude fiets. Nu benodig ik nog een paar fietszakken en we kunnen vertrekken. We gaan namelijk deze zomer op fietsvakantie. 603km in 8 dagen helemaal rond Zwitserland. Veloland Schweiz, heeft een paar mooie routes door Zwitserland uitgetekend en die volgen we. Eerst volgen we de Rijn, van zijn oorsprong tot zijn splitsing met de Aare, die we dan ook een paar honderd kilometer blijven volgen. Overmorgen, staat er net als vorige zaterdag en zondag een trainingstochtje op het programma, kwestie van ons kuiten, maar vooral ons gat aan de vele uurtjes zadelzitten te laten wennen. Gisteren trouwens op de loopband gaan lopen (de regen viel hier met bakken uit de hemel) iets te veel om een hond door te jagen. exact twee uurtjes aan precies 10km/u en 5 liters zweet, ze verklaarden me daar voor zot in het fitnesscentrum. Ik heb er in ieder geval van genoten, wat wil een 39 jarige nog meer op zijn verjaardag?

Trouwens, het maakt me een beetje triest, 39 jaar! Ze zeggen toch dat het leven pas begint op je veertigste. Nu moet ik nog een jaar wachten!!!!

22:30 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

18-04-08

6 maand voor marathon

Binnen 6 maanden loop ik mijn eerste marathon. Wie me kent weet dat ik, als ik iets onderneem, dat dan ook zo goed mogelijk wil doen en vooral wil slagen in mijn opzet. Het grote doel, niet TE kapot over de eindmeet lopen (niet strompelen) en liefst onder de 4 uur.

4 maal per week ga ik nu al trainen, afwisselend: interval training, long jog, techniek training, heuvelachtig, in het bos, op straat en voetspierentraining. Al beperkt dit laatste zich tot zoveel mogelijk trappen lopen op blote voeten. maar het helpt! zoals de andere onderdelen ook. Mijn hartslag is al met 10 a 15 slagen gezakt door veel te trainen in de aerobe zone. En door af te wisselen met Spinning, mountainbike en bergwandelen.

in het kadertje zie je het resultaat van de laatste 5 trainings, ongeloofelijk hé, wat je tegenwoordig allemaal niet kan! Mijn loopschoenen registreren de afstand, de snelheid en het kalorieverbruik en geeft dit door aan mijn i-Pod, die me regelmatig de gegevens in mijn oor fluistert, thuis koppel ik dan mijn i-pod aan mijn pc en kan ik die gegevens downloaden en zelfs, zoals je ziet, de gegevens laten omzetten in HTML -taal om het op je website of blog te laten verschijnen. Ik kon het niet geloven, voor ik het zelf uitprobeerde.

tja, we worden oud zeker? voor de jonge gasten zal dat wel heel vanzelfsprekend zijn. en dit alles zo goed als gratis, enkel de chip in mijn schoenen heeft +- 50 euro gekost.

by the way, de laatste 5 trainings, dat klopt niet helemaal, want ik loop niet altijd met dezelfde loopschoenen, zoals het hoort heb ik 2 paar en wissel ik regelmatig af om mijn voeten niet te overbelasten.

alles volgens het boekje dus, in de hoop dat dit me tot aan mijn einddoel brengt.

 

20:48 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

16-04-08

Brunos Bruder in der Schweiz erschossen

broerbrunoWel even schrikken toen ik deze titel in de krant las.

Mijn broer noemt namelijk ook Bruno, maar het artikel ging alsvolgt verder: Auch die Schweiz hat keinen Platz für «Problembären»: Der Bruder
von Braunbär Bruno wurde am Montagabend auf Anordnung der Behörden
im Schweizer Kanton Graubünden erschossen. Nach Einschätzung einer
Sonderkommission war der Bär «JJ3» zu einem Sicherheitsrisiko für
Menschen geworden. Der Regierungsrat des Kantons Graubünden folgte
dieser Ansicht und gab den Bär zum Abschuss frei.

Maar daarmee was het schrikken niet over, of toch, het maakte plaats voor ontgoocheling. Ik die overtuigd was dat Zwitsers vernunftiger waren, meer met de natuur leefden, beschutten in plaats van vernietigen. Maar deze stelling heeft een lelijke deuk gekregen. In het plaatselijke natuurreservaat (Pfyn-Finges) heeft men dit weekend kuis gehouden, en een vrachtwagen vuiligheid opgeladen. Van matrassen over autobanden tot hopen pampers.

maar nu terug naar JJ3, de officiële naam van de broer van Bruno (Bruno werdt vorig jaar in Oostenrijk dood geschoten op vraag van de Duitse autoriteiten), het was een probleembeer, dat moet ik toegeven, de ganse fam. eigenlijk, moeder zit ook al in een reservaat in Italië. Hun probleem ze zijn niet bang van mensen. ze wandelen rustig in de dorpjes binnen op zoek naar eten, breken een paar vuilbakken open, liefst nog een bijenhok op zoek naar honing, en keren terug naar hun schuilplaats.

moeten ze daarvoor dood? Een imker verklaarde op TV, dat hij zijn bijenhok met draad afgespannen had en geen probleem had met JJ3, een andere man die oog in oog met JJ3 had gestaan, verklaarde dat hij maar met zijn armen moest zwaaien en roepen om hem van voor zijn deur weg te krijgen, de beer had helemaal geen interesse in mensen.

En toch, het feit dat hij te dicht in de buurt van mensen kwam, of zich daar liet zien, liet de verantwoordelijken het zweet uitbarsten, niemand wou de verantwoordelijkheid dragen, want moest er dan toch iets gebeuren? wat dan?

zever in pakjes als je het mij vraagt. En dan beslissen ze om over te gaan tot de gemakkelijkste oplossing, vermoorden. Een onschuldig dier, die enkel probeert te overleven.

het spijt me, maar onrecht kan ik niet aanvaarden!

22:00 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-04-08

paasei

paaseieen fietshelm voor paaseieren!

Gene zever! wordt gebruikt in school om kinderen aan te tonen dat een fietshelm of skihelm nodig is.

op de gebruiksaanwijzing staat het volgende: doe het ei, de helm aan. span het touwtje aan en laat het ei vallen van ongeveer één meter hoogte! doe nu hetzelfde zonder helm!

kuis het zootje op!

wees gerust, de kinderen in de klas vergeten het niet meer! een leuke, duidelijke en niet schockerende manier om aan preventie te doen. Je moet er maar opkomen zeg ik dan.

21:17 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |