12-05-08

ontgoocheld

IMG_0031_dw_jpg_595

De wedstrijd zaterdag is niet verlopen zoals ik het gehoopt had, aan de meet gekomen na 1u23’22’’, 5min later als gehoopt. De start is eigenlijk zeer goed verlopen, het eerste rechte stuk is breed en vlak, daarna een beetje bergaf en weer iets breder, zodat het deelnemersveld gebroken is na enkele kilometers. Na km 5 had ik 2min voorsprong op mijn tijd van vorig jaar en dat wou ik ook zo houden, want dat betekende niet te snel in de eerste wedstrijdhelft, maar toch iets meer dan 12km/u. Dat tempo kon ik volhouden tot km12, ondanks de hitte (25°C)

Daarna begon de miserie, ik kreeg steken in de maagstreek, waardoor ik bijna dubbeltoe moest gaan lopen om het uit te houden, mijn snelheid verminderde natuurlijk zienderogen. Ik probeerde bij de volgende bevoorradingspost de pijn met water door te spoelen, daar ik dacht dat die isotone drank de dader was. Ik moest zelfs tijdens het drinken wandelen, wat me weer wat tijd koste. Na enkele tientallen meters kon ik weer verder, al voelde ik me nog even mottig. Na km 15 kreeg ik dan weer last en moest een honderdtal meters wandelen. Op de tanden bijtend raakte ik dan toch nog over de finish. Nu twee dagen later is mijn maag nog steeds niet in orde, dus is het volgens mij onwaarschijnlijk dat het door de isotone drank was, eerder een buikvirusje zal er iets voor tussen zitten vrees ik.

In cijfers ben ik de 4302 ste van 17100 deelnemers, 1260ste in mijn kategorie (dat zal vanaf volgend jaar natuurlijk beter zijn. Ouder worden kan ook zijn voordelen hebben!) En ook een podiumplaats voor Ome Peetie, ik was namelijk derde beste belg! Met slecht 2min na de eerste!

Alhoewel dat maar een magere troost is, wil ik in Zanzibar gaan lopen dan ben ik waarschijnlijk eerste belg.

18:19 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

gezond? Peter toch, je lichaam geeft zelf aan dat wat je doet teveel is: gezond is echt wel wat anders! Je put je lichaam enorm uit zo. Sporten is gezond zolang je het met mate doet: een marathon of aan halve is teveel zoetje voor ieder gezond mens!

Gepost door: Saskia | 13-05-08

Topsport ! Toch een mooie prestatie met zo een warmte. Veel water drinken zeggen ze altijd. Heb ook soms last als ik isotone dranken neem. Ga nu zondag proberen een halve marathon te lopen, start in Ieper,finish in Poperinge. Proberen zeg ik wel. Als ik de finish haal zal ik al heel blij zijn. Groetjes aan iedereen. En Inge en Vincent, proficiat met jullie tweede zwangerschap ! X

Gepost door: Plop | 28-05-08

De commentaren zijn gesloten.