22-10-08

Zirkus Knie

knie-schweizer-national-circus

Nee, ik wil het hier niet hebben over het circus, maar het is wel een circus… mijn knie.

Een ontsteking van de pees, die de binnenkant van mijn knie verbindt met volgende spieren, namelijk de musculus vastus medialis, musculus rectus femoris en de musculus biceps femoris. (ik hoop dat ik hier geen kameel schiet, want mijn kinesiste leest waarschijnlijk mee en zal wel commentaar hebben als het niet klopt, en dat de namen van de spieren niet juist zijn is bijna zeker want ik heb dat gewoon van het internet gehaald. Wat ik wel weet dat het beenspieren zijn en dat is toch al in de buurt hé.) (voila, door deze verklaring kan ze tenminste al niet meer kwaad zijn hé).

Maar waar was ik nu gebleven? A ja een ontsteking dus, die na het nemen van ontstekingsremmers nog steeds niet is verdwenen, er zit ook nog water in, maar vooral doet het bij het lopen nog veel pijn. Daarom, geen marathon op zondag!

Sch…(in het Duits een iets langer woord als in het engels) Een jaar lang heb ik me op deze wedstrijd voorbereid, een jaar lang ben ik bijna iedere week 40km gelopen, heb ik mijn voetspieren getraind, mijn rugspieren getraind, nieuwe loopschoenen gekocht, een uithoudingstest gedaan op de loopband om mijn maximum hartslag te kennen enz…Heb ik bewezen dat ik het kan, die 42,195 km aan één stuk lopen en dit waarschijnlijk binnen de 4 uur. Want zoals mijn fysieke toestand nu is, moest dit lukken. Blessures niet ingerekend wel te verstaan. Er was nog een mogelijkheid, vertelde mijn kine me nog deze week, maar toen ze zich uitsprak besefte ik al dat dat dit niet de bedoeling kan zijn en heb het dan ook maar afgewimpeld. Ze sprak namelijk van een pikuur pijnstillers en een tape boven de knie dat ik de schokken niet meer voel, maar het zou dan wel mijn laatste sportprestatie geweest zijn.!?

(ik geloof niet dat ze me zo zou laten lopen, het zal wel meer een afschrikkingmanoeuvre geweest zijn, ze weet namelijk dat ik niet zo rap iets opgeef).

En nee, natuurlijk geef ik het ook niet op, er komen nog marathons de 26e april bvb, nog net voor mijn 40e verjaardag, in Zurich, wie weet laat mijn knie het toe om deze uitdaging aan te nemen!

20:37 Gepost door Ome Peetie in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

De spieren die je opnoemt zijn juist maar het zijn niet degene die ontstoken zijn Peetje! (ja ja de kine leest mee ,-)
Voor de volledigheid, het zijn de m. sartorius, de m. gracisilis en de m. semitendinosus! Hoe dan ook het is inderdaad sch... of je het nu in het duits, engels of chinees zegt! Ik hoop dat je er snel vanaf geraakt en je weet ge moet maar afkomen he!

Dikke knuffel van de Albinootjes

Gepost door: wulder | 24-10-08

blij Ben blij voor jou dat je knie je deze marathon doet overslaan: je lichaam zo uitputten en beschadigen is toch nergens goed voor!! Geniet van je lichaam zoetje zonder het pijn te doen!

Gepost door: Saskia | 03-11-08

De commentaren zijn gesloten.